Annica

Annica Duell Liljeblad är en svensk skådespelerska som bl a handplockades av Ruben Östlund till filmen THE SQUARE – filmen som vann Palme d´Or på Filmfestivalen i Cannes 2017.

Annica har sedan barnsben spelat teater i olika sammanhang. Många känner igen Annica från hennes tidigare jobb som programledare på SVT och TV4.

-”För mig var åren med direktsänt TV också en fantastisk skola i att hitta lugnet och tryggheten framför kameran, säger Annica.”

Med en gränslös passion för ”The Work” och kontinuerlig vidareutbildning i Sverige och internationellt, har Annica hittat sin värld av total lycka och hon har lovat sig själv att arbeta med film och teater till det sista andetaget.

Du kan också läsa mer om Annica i Artistkatalogen här.

Sagt om Annica
Det var verkligen roligt att du var så bra!
Regissör Ruben Östlund,”The Square

Fantastiskt! Det har varit en fröjd att arbeta med dig och din roll som Grevinna under både sommaren och hösten. Du är en härlig människa som sprider glädje omkring sig samtidigt som du är fullständigt dedikerad när du går in i din roll. Ett mycket givande samarbete! Din roll som Grevinna står sig verkligen stark.
Regissör John Thornblad,”Tjuvjägaren

Vacker. Begåvad. Grym timing. Comedienne. Svensk film är rikare nu när Fröken Liljeblad äntligen börjat sprida sina vingar.
Regissör Andreas Grant, ”Alice”

Annica!!! Var ska jag börja!? Hela teamet är enade! Du var helt fantastisk igår! Tack! Du har en sådan utstrålning och karisma och gjorde Helenas roll till en perfekt öppning för filmen! Det är också så väldigt roligt att ha dig på set med ditt glada humör och öppna inställning!! Det kommer att bli en toppenfilm som vi har stora planer för.
Regissör Lottie Johansson, ”Uppdraget